Egy valószínűbb, hogy igazzá válnak az évek óta hallható pletykák, amelyek a FIAT 500 újabb variánsáról szólnak. Úgy tudni, hogy márciusban a Genfi Autószalonon mutatkozik be az Ellezero, amelynek forgalmazása az év második felében indulna.

Az Ellezero hasonló az 1960-1977 között gyártott Giardinierához, amely az akkori FIAT 500 kombiszerű változata volt. Ezúttal is az azonos orr kötné a modellt a háromajtós és kabrióból álló 500-as családhoz.

Az új modell alapját a FIAT Panda adja, így nemcsak nyújtottabb karosszériával készülhet, de elérhető lesz majd emelt hasmagassággal, 4×4-es hajtással, mini szabadidő-autóként is. Állítólag ezt a variánst az Egyesült Államokban is árulják majd.

Hajtáslánca is az 500-astól, illetve a Pandától érkezne, így az 0,9-es TwinAir motor mellett, 1,4-es benzines és 1,3-as dízelmotorokkal készülhet. Az autó európai ellenfelei a Ford B-Max és az Opel Meriva lehetnek, de a MINI Countrymantől is csábíthat el vevőket. A modell összeszerelése várhatóan a FIAT szerbiai gyárában történne.