A 105-ös autóbuszok 15 óra és üzemzárás között módosított útvonalon közlekednek, az Operaház környékét elkerülve. A Gyöngyösi utca irányában a buszok nem állnak meg a Bajcsy-Zsilinszky út, az Opera, valamint az Oktogon megállókban, terelt útvonalukon a 109-es buszok Arany János utca, Podmaniczky utca, majd a 73-as jelzésű trolibuszok Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca), Izabella utca, Vörösmarty utca megállóiban állnak meg.

Az Apor Vilmos tér irányában közlekedő 105-ösök nem érintik az Oktogon, az Opera és a Bajcsy-Zsilinszky út megállókat, a módosított útvonalon a buszok az Izabella utcában az Andrássy út kereszteződése utáni ideiglenes megállóban, a 73-as trolik Podmaniczky utca, Nyugati pályaudvar, Bajcsy-Zsilinszky út, majd a 109-es buszok Arany János utca megállójában állnak meg.

Várhatóan 17 óra után, egészen üzemzárásig a Vörösmarty tér irányába tartó kisföldalatti szerelvények sem állnak meg az Opera állomáson.

Amennyiben a demonstráción résztvevők száma azt szükségessé teszi, a 70-es és a 78-as trolibuszok forgalma is módosul: ez esetben az előbbi az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Lövölde tér között, rövidített útvonalon jár, míg az utóbbi járat egyáltalán nem közlekedik. 

forrás: MTI