Fokozott rendőri ellenőrzés az utakon 2 Az előző évek tapasztalatai miatt több rendőri egység teljesít szolgálatot újév napján az utakon, mert még mindig nagyon sokan ülnek be felelőtlenül autóikba egy-egy kiadós mulatozást követően. Zéró tolerancia van érvényben, vagyis ittasság esetén a vezetői engedélyt a rendőrök a helyszínen elveszik és több százezres büntetést is kiszabhatnak a járművezetőkre.

Mozgalmasan telt egyébként a mentősök szilvesztere: a fővárosban, illetve a nagyvárosokban az éjszakai órákban közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. Többnyire ittas fiatalokhoz kellett kivonulni, emellett jellemzően rosszullétek, verekedések és balesetek miatt riasztották a mentőket. Utóbbiak közül öt esetben valamilyen pirotechnikai eszköz okozott sérülést.
    
A szilveszterkor szolgálatot teljesítő mentősök országosan csaknem 2800 embernek nyújtottak segítséget. Csak a budapesti riasztások száma meghaladta a hatszázat.