Sokan nem keresgélnek a rádióadások között az autóban, hanem saját zenét hallgatnak, egyre többen már nem CD-ről. Csakhogy akinek autójában nincs gyárilag beépített USB-port, annak a  vezetékek zavaró szövevényével és a kissé kényelmetlen vezéreléssel is együtt kell élnie.

USB csatlakozó régi Fordokhoz 1
USB csatlakozó régi Fordokhoz 7


A Ford ezért egy utólag megvásárolható tartozékkal kínál megoldást a problémára: ez az USB Music Box. Az európai Ford-márkakereskedőknél beszerezhető eszköz lehetővé teszi, hogy az autós és utasai csatlakoztassák MP3-lejátszójukat vagy bármilyen más USB tárolóeszközt az autó audiorendszeréhez. Ráadásul a gyárihoz hasonlóan a dalok és albumok között a kormánykerék kezelőszerveivel választhat majd, nem utolsósorban pedig a csatlakoztatott telefonok és MP3-lejátszók tölthetők is a portról.

Az USB Music Box USB-csatlakozója elhelyezhető a kesztyűtartóban, a középkonzolban vagy a kartámaszban, és bármilyen USB tárolóeszköz csatlakoztatható hozzá: mobiltelefonok ugyanúgy, mint MP3-lejátszók vagy pendrive-ok. A zene az autó audiorendszerének AUX csatornáján szólal meg, így ez azért feltétel a beépítéshez.

Ennek megfelelően a szerkezet elérhető a Fiesta (2006 – 2008) a Fusion (2006-tól), a Focus (2004 – 2011), a C-MAX     (2003 – 2010), a Mondeo (2004-től), a Galaxy (2006-tól), Transit és Transit Connect (2006-tól) modellekhez. A szerkezet ajánlott fogyasztói ára 27800 forint.