Bár a Citroën korábban még tagadta, most hivatalos közleményben jelentette be: Nasser Al-Attiyah DS3 WRC-vel versenyez majd 2012-ben a rali-világbajnokságon.

A hétszeres Közel-Keleti Ralibajnok pontosan ugyanolyan specifikációja versenyautót kap majd, mint Sebastien Loeb, illetve Mikko Hirvonen. Al-Attiyah az első a WRC évadnyitó Monte-Carlo-ralit kihagyja, miután annak programja ütközik a Dakar-ralival, ahol szintén indul a versenyző, miután szeretné megvédeni 2011-es győzelmét. A többi 12 futamon azonban rajthoz áll.


Bár a katari versenyző most debütál a WRC versenyautók mezőnyében, cseppet sem tapasztalatlan, 2004 óta 46 vb-futamon indult, 2006-ban világbajnoki címet nyert az N csoportban. Idén S2000-es versenyautóval vett részt számos futamon.

Ugyanakkor egyértelmű, hogy nem a Citroën kereste meg a katarit, hanem fordítva. A világ legnagyobb egy főre jutó GDP-jével rendelkező ország támogatásával a háta mögött nem jelentett problémát bevásárolnia magát a bajnok autóba.

Az elmúlt években a Fordnál Khalid El Qassimi kapott ugyanígy harmadik gyári autó, őt Abu Dzabi támogatta. Al-Attiyahnak sűrű éve lesz, hiszen Skeet-lövőként immár negyedik olimpiájára készül, Londonban.