Műszaki problémák miatt késhet az Opel új elektromos hajtású modellje, az Ampera, amelytől a gyártó a márka megerősödését reméli. A kocsi premierjét az év végére tervezték. Több európai országban elindult a bevezető kampány, és 6 500 darabra már előrendelés is érkezett. Az értékesítést viszont nem kezdték el, mert egy törésteszt után kigyulladt az új kocsi amerikai testvérmodellje, a Chevrolet Volt, amely műszakilag azonos az Amperával.

Az amerikai General Motors (GM) európai leányvállalatának vezetője nemrég még úgy nyilatkozott, hogy az Ampera az Opel számára “reklámkampány négy keréken”; az elektromos hajtású autó kidomborítja majd a modern, előremutató, innovatív jelleget a márka arculatában.

Az amerikai közlekedési hatóság azonban vizsgálatot indított a kigyulladt tesztautó ügyében, és egyelőre ennek eredményét várják – közölte az Opel csütörtöki német lapok szerint. Az eset pikantériája, hogy a jármű a törésteszt után hetekkel kapott lángra.

Az Ampera 42 900 euróba (13 millió forintba) kerül. Nagyjából 80 kilométeres távot akkumulátoros üzemmódban, benzin felhasználása nélkül tesz meg. Hosszabb utazásoknál bekapcsol az úgynevezett hatótáv-növelő motor. A benzinnel működő motor főként a generátort hajtja meg, amely áramot fejleszt, a kocsi így egyszerre akár 500 kilométert is képes megtenni. Ugyanakkor bizonyos helyzetekben a benzinmotor hajtja a kerekeket.

Forrás: MTI