A Nissan NV200 akkumulátoros hajtású, zéró-emissziós változatát teszteli a FedEx. A teljesen elektromos hajtású kisáruszállító prototípusát London utcáin nyúzzák majd két hónapon keresztül.


Az NV200 elektromos prototípusba ugyanazt a hajtásláncot és akkumulátort építették be, amit eredetileg Nissal LEAF-hez fejlesztettek ki. Az ötszemélyes LEAF-et 107 lóerős motor mozgatja, végsebessége 140 km/óra, hatótávolsága pedig 160 kilométer. Lítium-ion akkumulátorait 8 óra alatt lehet feltölteni hálózatról.

A zéró-emissziós üzemeltetés, az energia-visszatápláló fékezés révén a Nissan NV200 EV különösképpen alkalmas a szűk és zsúfolt városi utcákon történő használatra, ahol egyre nagyobb gondot okoz a levegő rossz minősége.

2012-ben további üzemi próbák elvégzését tervezik, amelyek megismétlik a 2011-es hasonló teszteket, amikor is az NV200 EV-t a Japán Posta csomagkiszállító és -begyűjtő szolgálata használta.

A FedEx jelenleg 43 darab, tisztán elektromos hajtású gépkocsit üzemeltet Londonban, Párizsban, New Yorkban, Los Angelesben, Chicagóban és Memphisben – ezen helyszínek mindegyike ideális, sűrűn beépített városközpont.