Gyanúsítottként hallgattak ki több minisztériumi sofőrt a benzinkártyákkal való csalások miatt.     Mint az MTV hétfő esti Híradójában emlékeztettek: néhány hete belső vizsgálat indult, mert egyes sofőrök autói túl sokat fogyasztottak. A Híradó úgy tudja, sikkasztással gyanúsítják az érintetteket.

 

A gyanú szerint a hivatásos gépkocsivezetők rendszeresen trükköztek a benzinkártyás vásárlásoknál, amivel több százezer forintos plusz bevételhez is juthattak havonta. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) alkalmazásában álló sofőrök többsége a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vezetőit fuvarozta – hangzott el a Híradóban.

 

Októberben a Blikk számolt be arról, hogy minisztériumi sofőrök csaltak az üzemanyagkártyákkal, többüket el is bocsátották. A Blikk egy neve elhallgatását kérő minisztériumi forrásra hivatkozva akkor azt írta: a benzinlopásokra egy átfogó vizsgálat során derült fény, miután feltűnt, hogy egyes sofőrök autói túl sok benzint fogyasztanak.

 

A vizsgálat során tételesen ellenőrizték, hogy ki milyen gyakran vett üzemanyagot, és megállapították, hogy a KEF 130 sofőrje közül igen sokan érintettek az ügyben. A KIM a cikkre reagálva akkor azt közölte az, hogy 37 sofőr felelőssége merült fel, és egyikük sem a szaktárca alkalmazottja.

 

A vezess.hu beszámolója szerint a sofőrök is elismerik a lopás tényét, de úgy nyilatkoztak, hogy azt vezetői engedéllyel tették. Mint mondták 50-60 fős állománygyűlésen elhangzottak szerint “megtarthatták” azt az üzemanyagot, amennyivel a norma alatt fogyasztott járművük, hogy így egészítsék ki a fizetésüket.

Forrás: MTI