A nagy kereslet miatt a tervezetthez képest rövidebb ideig fog leállni az év végén a termelés a prémium kategóriás autók gyártóinál Németországban.

A Wirtschaftswoche beszámolója szerint a BMW összeszerelő üzemek 110 százalékos kapacitással dolgoznak, ezért a termelési igazgató szerint négy üzemben – München, Regensburg, Oxford, Spartanburg – az év végén mindössze egy hétre fog leállni a gyártás.

A Mercedes szóvivője azt mondta a lapnak, hogy náluk is csak egy hétig tart majd a szünet, csupán a sindelfingeni központi gyárban lesz kéthetes leállás az új S osztály gyártásának előkészületi miatt. Ez a típus várhatóan nem egy új generáció, hanem csak egy újabb ráncfelvarrás a mostani modellen.

Az Audinál is maximálisan le vannak kötve a kapacitások, a társaság szóvivője szerint a márka értékesítése rekordot fog dönteni az idén, meg fogja haladni az 1,3 millió darabot.

A Porschénél is csupán  egy hétig tart majd az év végi szünet a 911-eseket gyártó stuttgarti gyárban. Lipcsében – ahol a Panamera és a Cayenne modelleket gyártják – két hétig nem fognak dolgozni, de januártól a jelenlegi kettő helyett három műszak lesz az egyre erősebb kínai keresletnek köszönhetően.

A tömeggyártó Opelnél a bochumi gyárban rövidül le a munkaszünet – a gyárban egészen december 23-ig fognak dolgozni – olyan nagy a kereslet a Zafira Tourer iránt. A többi modell azonban nem fogy ilyen jól, így más üzemekben már a karácsonyt megelőző héten leáll a gyártás.