A Ford bemutatta legújabb modelljeit. Ezúttal azonban nem csillogó, új járművek, hanem gyönyörű divatmodellek sorakoztak és sétáltak a kifutón – Ford Focus alkatrészekkel. A bemutatott autós ruha és nyaklánc terveit két feltörekvő brit dizájner készítette.


Az alkalmi ruha tervezésével Judy Clark foglalkozott, aki Alexander McQueennel dolgozott, és segédkezett Sarah Jessica Parker híres zöld ruhájának elkészítésében, amit a művésznő a Szex és New York 2008-as bemutatóján viselt.

Az Edward-kor inspirálta, selymes fényű, festett műselyem, vörös autólámpák, skótkockás csatok, és – a Clark védjegyének számító – gyapjú felhasználásával komponált ruhaköltemény remekül illik a tervezőnő mentorának újrahasznosítást hangsúlyozó trendvilágába.

A nyaklánc tervezésével a 26 éves cornwalli Katherine Hawkins foglalkozott, aki Creme Noveau néven saját ékszerdizájnnal foglalkozó céget futtat. Katherine örömmel fogadta a Ford felkérését a munkára. Terveinek inspirációja egyfajta tisztelgés a Metropolis című ős-sci-fi képi világa előtt.

“Kissé megnehezítette a munkámat az a körülmény, hogy nem tudok vezetni – így fogalmam sem volt, hogy mire is valók az egyes alkatrészek! De amint szétválogattam, és alaposan szemügyre vettem őket, gyorsan jött az alapötlet, hiszen remek fém-, műanyag és gumi alkatrészekkel dolgozhattam” – árulta el Hawkins.