A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport-Világtanácsa Újdelhiben tartott ülésén december19-re tolta ki a jövő évi bajnokság nevezési határidejét a konstruktőri bajnoksága nevezők számára. Ezt korábban Dave Richards, a Prodrive vezetője kérte, mert finanszírozási problémái támadtak a jövő évvel kapcsolatban, nem biztos, hogy a csapat által felkészített MINI-ket minden versenyen láthatjuk indulni.

Ugyanakkor a haladék jól jön a Ford versenyautóit építő és versenyeztető M-Sport számára, hiszen egyelőre ők sem tudtak megegyezni a Forddal. Természetesen a halasztás az FIA érdekes is, hiszen ha a MINI és a Ford sem indul, akkor a rali-világbajnokság 2012-ben egyetlen csapat, a Citroën versenyévé csökevényesedik. Az M-Sport által épített Ford Fiesta WRC-ket biztosan láthatjuk majd néhány futamon, hiszen privát versenyzőkkel kötöttek szerződéseket, de az mégsem ugyanaz, mint a gyári csapat, gyári autókkal.

Az FIA emellett jóváhagyta a 2012-es rali-világbajnokság menetrendjét. Ennek során a korábbiakhoz képest egy héttel későbbre került az évadzáró Katalán-rali. A programban ismét helyet kapott a Monte-Carlo-rali, amely hároméves szünet után szerepel újra a műsorban. Az idénynyitó futamot január 17. és 22. között rendezik a mini hercegségben.

A 2012-es rali-vb menetrendje:

január 17-22.: Monte-Carlo-rali (aszfalt)
február 9-12.: Svéd-rali (hó/jég)
március 6-11.: Mexikó-rali (murva)
március 29-április 1.: Portugál-rali (murva)
április 27-29.: Argentin-rali (murva)
május 25-27.: Görög-rali (murva)
június 22-24.: Új-Zéland-rali (murva)
augusztus 2-5.: Finn-rali (murva)
augusztus 24-26.: Német-rali (aszfalt)
szeptember 13-16.: Brit-rali (murva)
október 4-7.: Francia-rali (aszfalt)
október 18-21.: Olasz/Szardínia-rali (murva/aszfalt)
november 8-11.: Spanyol/Katalán-rali (aszfalt)