Még a Shelby Supercars-t (SSC) is meglepte a hatalmas érdeklődés az autói iránt a Dubai International Motor Show-n. “Csupán az volt az elvárásunk, hogy felkeltsük az érdeklődést a márkánk iránt ebben a régióban és, hogy találjunk egy forgalmazót, de ez már elképesztő. Az üzlet kiemelkedően alakul” – nyilatkozta Jerod Shelby, a cégalapító.

Vezetni nem gyerekjáték, hiszen a Veyronnal szemben nem összkerékhajtású

Vezetni nem gyerekjáték, hiszen a Veyronnal szemben nem összkerékhajtású


Nem véletlen volt lelkes, hiszen öt nap alatt tíz darabot adtak el új modelljükből a Tuatara-ból, darabonként 1,3 millió dollárért (300 millió forint), azaz 3 milliárd forintnyi összeget kasszíroztak.

A legszebb az egészben, hogy a Tuatara egyelőre csak ígéret. A világ leggyorsabb autójának mondják. Persze nem valószínű, hogy az SSC mellé beszélne, egyszer már bizonyítottak.

Sokáig a Bugatti Veyron volt a világ leggyorsabb utcai autója, de 2007-ben az SCC korábbi modellje, az Ultimate Aero 407-ről 410 km/órára javította a rekordot. Tavaly nyáron a Bugatti bemutatta a Veyron Supersportot, amely 431 km/órával száguldott a tesztpályán, míg utcára 415 km/órára korlátozták. Így is, úgy is a leggyorsabb autó. Az SSC már akkor megígérte, jön az új autójuk, ami gyorsabb lesz.

A Tuatarát 1200 kilósnak mondják, amelyhez 1350 lóerős teljesítmény társul, így hihetőnek hangzik a tervezett 440 km/órás végsebesség. Ez pedig láthatóan megnyitja a milliárdosok pénztárcáját.  

Ám nem csak az SSC távozott elégedetten Dubaiból, de a Lamborghini is eladott 14 Aventadort, illetve a kanadai De Marcos GT1 is szépen fogyott.