Székesfehérvár belvárosában, a Királysoron figyeltek fel a járőrök kedd hajnalban egy szabálytalanul kanyarodó járműre, amelynek vezetője a járőrautót meglátva menekülőre fogta. A gépkocsi vezetője az üldözőbe vevő járőrautó megkülönböztető jelzéseinek használata ellenére sem állt meg, hanem menekülni kezdett.

A város külterületén már 180-190 km/órás sebességgel közlekedett, majd a 7-es számú főútról az M7 autópályára hajtott, Budapest irányába. Ekkor már három járőrautó volt a nyomában. Az M7-es autópályán a sebessége már meghaladta a 200 km/órát.

A pákozdi pihenőnél letérve az autópályáról, Sukoró irányába menekült, ott azonban már a Gárdonyi Rendőrkapitányság járőrei várták. Az ámokfutót végül a 8116-os számú úton, Sukoró és Velence között elfogták, az intézkedésben összesen hat szolgálati csoport vett részt.

Kiderült, a 41 éves férfi ittasan ült a volán mögött. Elmondása szerint megijedt, hogy meg fogják állítani, ezért kerülte el a járőröket, s kezdett menekülni.

A székesfehérvári lakos vezetői engedélye bánta a hajnali kalandot, azt ugyanis még a helyszínen elvették tőle a rendőrök. Ittas járművezetés, valamint a közel 25 kilométeren át tartó menekülése során elkövetett közlekedési szabálysértések miatt kell felelnie.

Forrás: Police.hu