Bár idén sokkal inkább a Red Bullról szólt a Forma-1, a Ferrari megkerülhetetlen része a sportnak. A Scuderia Ferrari az egyetlen csapat, amely a Forma-1 indulása, 1950 óta szerepel a sportágban. 1951 július 14-én a történelem első F1-győzelme Froilan Gonzalez nevéhez fűződik, aki egy Ferrari 375 F1-et vezetett Silverstone-ban. Hat évtizeddel később ugyanott 2011. július 10-én Fernando Alonso nyerte a Brit Nagydíjat.


Azért, hogy megünnepelje a Forma-1-ben hatvan év alatt szerzett győzelmeit, egy különleges csomagot állított össze a Ferrari. A 60F1 csomag az 599 GTB Fiorano modellhez választható, ha ahhoz megrendelték a HGTE csomagot is. Az ügyfelek, akik kérik az egyedi modellt, számos külső és belső kiegészítő közül választhatnak.

A 60F1 csomaggal felszerelt autók ugyanazt a piros színt kapják, ami a 375 F1-et is díszítette hatvan éve, ehhez válaszható, több-kevesebb fehér díszítés a karosszériára, amelyet pedig az idei F1-es gép inspirált. A fehér díszekből kérhető csak az orrspoilerre, de a tetőt is boríthatja, illetve kérhető az olasz tircolor is hátulra. Minden esetben az F1-es versenyautók hűtőterelőjére emlékeztető dísz kerül az első sárvédőkre, de az összképhez a 20 colos felnik és az alumínium üzemanyagtöltő sapka is hozzátartozik.

Belül Alcantara borítású Recaro sportülések és kétszínű versenyövek teszik különlegessé az autót. A díszítésről olyan anyagok gondoskodnak, mint az üvegszálból és fémből összeállított Alutex, vagy a csúszásgátló Superfabric. Végezetül pedig nem hiányzik az autó különlegességét igazoló kis táblácska, amelyen Froilan Gonzalez és Fernando Alonso aláírása is szerepel.