A BMW és a Toyota bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írt alá egy közép-és hosszú távú együttműködésről a következő generációs környezetbarát technológiákra vonatkozóan. Az együttműködésben a két vállalat megegyezett a következő generációs lítium-ion akkumulátorok közös fejlesztésről, illetve, hogy megvizsgálni a további együttműködési lehetőségeket.

Ezen kívül a Toyota európai leányvállalata és a BMW-csoportszerződést kötött, amely nyomán a német konszern dízelmotorokat szállít a japán cégnek. Ennek megfelelően 2014-től a Toyota európai modelljeiben használhatják a bajorok 1,6-os és 2,0 literes dízelmotorjait. A megállapodás nyomán a Toyota arra számít, hogy bővül majd az üzemanyag-takarékos dízel modelljeinek értékesítése.

Mindez azt sejteti, hogy a Toyota már nem akar külön Európának motort fejleszteni. A japán gyár egyértelműen a hibrid technológiában látja a jövőt, a dízelmotor pedig igazán csak Európában népszerű, ezért az egy piacért új motort fejleszteni már nem éri meg. Olcsóbb venni.