A 2006-ben bemutatott Ferrari 599 számos variációban készült az eltelt idő alatt. A GTB Fiorano után érkezett a HGTE, továbbfejlesztett irányíthatósággal és dinamikával. Volt China kivitel, HY-KERS tanulmány, 599XX pályaautó, sportosabb kivitel utcára, a GTO, illetve két roadster változat, a P540 Superfast és az SA Aperta.

A pletykák szerint újabb különleges verzió készül, mielőtt nyugdíjba vonulna a kocsi. A Ferrari Forma-1-es csapatának sztárja, Fernando Alonso nevével fémjelzett kivitel szerepel a tervekben. Úgy tudni, a kocsi minden korábbi változatnál könnyebb kivitelű, miközben a motorteljesítményét fokozzák. Várhatóan mindössze negyven darab készül az autóból.

Jelenleg a Ferrari GTO a leggyorsabb 599-es, az 1605 kilós, motorja 670 lóerős. Így 3,55 másodperc alatt képes elérni álló helyzetből a 100 km/órát, a végsebessége 335 km/óra.

A pletykákat az is erősítette, hogy Fernando Alonso nemrég kipróbálta 599 GTO-t, amelyet a Ferrari formatervező partnere, a Country lab cicomázott fel.