Kiszivárgott információk szerint 2012-re megújul a Ferrari California, az olasz gyár első sportkocsija, amely összecsukható fémtetőt kapott, s ezzel egész éves használatot kínál. Továbbra is 4,3 literes V8-as motor kerül a roadster orrába, de a közvetlen üzemanyag-befecskendezéses motor 30 lóerővel erősebb lesz, azaz a teljesítménye eléri a 490 lóerőt. Ezzel párhuzamosan a maximális forgatónyomaték 485-ról 506 newtonméterre nő. A pluszteljesítmény a motorvezérlés felfrissítéséből, valamint a szívó- és kipufogóoldal módosításából ered.

Valamelyest formailag is megújul a California, de a designerek a technikusokkal együttműködve 30 kilóval könnyebbé is tették a modellt, amely így is 1,9 tonnát nyom. A pluszteljesítmény és a kisebb tömeg együttesen jobb dinamikát eredményez, a California 3,85 másodperce alatt képes lesz elérni a 100-as tempót. A végsebesség várhatóan továbbra is 310 km/óra marad.


Úgy tudni, hogy a jövő évtől már nem lesz választható manuális sebességváltó a modellhez, az ügyfelek már csak duplakuplungos automatával kapják autójukat. Emellett a felárért kérhető, elektromágneses lengéscsillapítók új változatai a korábbinál 50 százalékkal gyorsabban reagálnak, még hamarabb alkalmazkodva a változó körülményekhez. A karosszéria kevésbé dől, élesebb a kormányzási reakció, összességében agilisabb az autó.

Minden valószínűség szerint még novemberben bemutatkozik a 2012-es California a Los Angeles Auto Show-n – hol másutt, ha nem Kaliforniában? -, akkor megismerjük a külsejét is. Az autó gyártása januárban indul, az első darabokat várhatóan már tavasszal leszállítják az ügyfeleknek.