Tovább bővíti együttműködését a BMW és a Peugeot és Citroën márkákat birtokló francia PSA. Együttműködési megállapodásuk keretében mintegy 100 millió euró értékű beruházással hibrid és elektromos járművek fejlesztésére szakosodott technológiai vegyesvállalatot hoztak létre.

A müncheni kutatási és fejlesztési központ már megkezdte működését, míg a franciaországi Mulhouse-ban található PSA-üzemben 2015-től indul meg két csoport elektromos-hajtású modelljeihez szükséges alkatrészek gyártása.

A BMW Peugeot Citroën Electrification az elektromos hajtáslánchoz szükséges valamennyi alkatrész
(akkumulátorok, elektromotorok, generátorok, elektronikai berendezések, töltőberendezések és vezérlőszoftverek) gyártására felkészül. A vállalat nyílt technológiát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a fejlesztési és beszerzési folyamatokban külső partnerekkel is együttműködik, illetve az általa gyártott hibrid alkatrészeket a két fő részvényesen kívül más gyártóknak is értékesíteni kívánja.

A BMW és PSA Peugeot Citroën együttműködése közel tíz éve kezdődött. 2002-ben írta alá a két cég az első megállapodást; azóta több mint 1,8 millió négyhengeres benzinmotor készült, melyek a MINI egyes változataiban, valamint több Peugeot és Citroën modellben is szerepelnek. 2010 februárjában a felek megújították az egyezményt, így a négyhengeres benzinmotorok következő generációja is kooperációban készül majd.