A dunakeszi rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást. Az eset, amelyről szerda esti híradójában az RTL Klub is beszámolt, a város egyik lakóparkjában történt, 200-300 méterre a helyi rendőrkapitányság épületétől.

Egy vagy több ismeretlen személy erősen maró hatású folyadékot öntött 18, egymás mellett parkoló autóra; a kár autónként körülbelül 100 ezer forint – mondta Kovács Viktória, a PMRFK szóvivője.

Az első hírek szerint a gépkocsikra kromofágot locsoltak, a szóvivő ugyanakkor közölte, csak az eljárásba bevont vegyész szakértő vizsgálata után lehet biztosat mondani. A rendőrség a környéken lévő boltokban tudakozódik arról, hogy hol vásároltak nagyobb mennyiségű, erősen maró folyadékot az utóbbi napokban.

A helyszínen talált nyomokat és anyagmaradványokat is alaposan megvizsgálják – tette hozzá Kovács Viktória, aki a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánta részletezni, milyen nyomokról és anyagmaradványokról van szó. Az MTI információi szerint folyamatosan érkeznek a sértettek feljelentései a rendőrségre.

Nem az első eset, történt már hasonló Szombathelyen is (és ki tudja még hol, hányszor), akkor szintén a Kromofág dolgozott.


forrás: MTI