Talán nem véletlen, de éppen a Volkswagen up! bemutatásával egy időben jelentek meg az utcán az Opel új kisautójának prototípusai. Így a VW kisautója mellett az Opel modellje is helyet kap az újságokban.

Kémfotók az Opel új kisautójáról 1
Kémfotók az Opel új kisautójáról 7


Pedig elvileg a két autó nem egyértelmű konkurense egymásnak. A VW up! egyértelműen tömegmodellnek készül, ára is ennek megfelelően alakul majd. A Junior kódnévvel illetett Opel viszont a MINI, illetve a Fiat 500 ellenfele szeretne lenni, azaz a tehetősebb vevőknek akarják értékesíteni.

A 3,7 méteres autót jelen állás szerint csak háromajtós karosszériával gyártják majd, sikere esetén azonban nem kizárt a kabrió kivitel sem. Az autó formaterve Európában készül, de a kocsit Ázsiában és Dél-Amerikában is forgalmazzák majd.

A karosszéria már kész, jelenleg a műszaki tartalom fejlesztése folyik. Motorjai között egy új 3 hengeres, kis hengerűrtartalmú turbómotor szerepel majd, dízel oldalon az 1,25-ös FIAT-ot használhatják. Terveznek ugyanakkor egy sportváltozatot 1,6-os turbómotorral és villanyautóként is piacra kerül a Junior.

Az autóban az Opelnél elérhető technikai finomságok sora lesz, ugyanis éppen a high-tech kialakításával szeretnének pénzes vevőket megnyerni. A Junior várhatóan 2012 őszén mutatkozik be, a forgalmazás 2013-ban indul. Villanymotorral 2015-ben kerülhet piacra. A neve állítólag Allegra lesz.