Ezen a héten szállítják ki a vevőknek az első McLaren MP4-12C modelleket, amelyeket a korábbi állapothoz képest máris számos ponton átalakított a brit gyártó.


A McLaren autóját számos kritika érte a bemutató óta a sajtó részéről. A világ vezető autós magazinjai a Ferrari 458 Italia mögé sorolták a kocsit a tesztek során, mondván az autó zseniális, de hiányzik belőle az érzelem. Több helyen is az autó dinamikájával nem összeillő hangzást jelölték meg fő hibaként.

A McLaren ezért változtatott a pillangószelep reakcióján, illetve a kipufogó hangzásszabályozásáért felelő szelep működésén. Normál használat mellett nincs változás, de Track módban az úgynevezett Intake Sound Generator erősebben engedi az utastérbe a motorhangot.

Ezen túlmenően a kormány mögötti váltófülek kapcsolási érzetét puhábbra változtatták, mert az fölöslegesen feszes mechanikai érzésű volt, ugyanakkor a kormánymű néhány módosításával sikerül az irányítást is izgalmasabbá tenni.  

A McLarennél igyekeztek védeni a mundér becsületét, a szóvivőjük azt nyilatkozta, hogy a változtatásokat, amúgy is tervezték, az újságírói kritikák csak felgyorsították a fejlesztés ütemét.

A Fifth Gear összehasonlító tesztje:

A Top Gear összehasonlító tesztje: