Nem sikerült a pontszerzés Michelisz Norbert számára a Túraautó-világbajnokság angliai fordulóján, miután mindkét versenyen kalandja volt. A Zengő Dension Team pilótája viszont továbbra is őrzi a vezetést a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésében, valamint hetedik helyét az összetett pontversenyben.


A doningtoni verseny első – repülőrajtos – futamán a 18. helyről rajtolva Michelisz Norbert körről körre javított pozícióján egészen a hatodik körig, amikor a hajtűkanyarban többek próbált egy merész előzéssel legyűrni, de összekoccant Darryl O’Young autójával és megpördült.

Michelisz BMW 320 TC-jének kormányösszekötője eltört, így a Zengő Dension Team pilótája kénytelen volt a bokszba hajtani, ahol szerelői megjavították autóját, amellyel az utolsó körben még visszatért a pályára.

Michelisz nem szerzett pontot a futamon, ahol a Chevrolet versenyzői végeztek az élen Yvan Muller, Robert Huff és Alain Menu sorrendben. A Yokohama Drivers’ Trophy értékelését Franz Engstler nyerte Michel Nykjaer és Kristian Poulsen előtt.

A második – állórajtos – verseny első kilenc köre során Michelisz Norbert tíz versenyzőt előzött meg, ám akkor a célegyenesre fordulva Kristian Poulsen belerohant a magyar versenyző autójába, így Michelisz elvesztette az addigra megszerzett nyolcadik helyet. Mondhatnánk a dán törlesztett, hiszen Norbi őt ütötte ki hasonlóan a Hungaroringen.

A futamot számos ütközés, koccanás és kicsúszás tarkította, a kezdetekben Michelisz taktikusan kihasználta az előtte megnyíló lehetőségeket, de végül csupán a 12. pozícióban tudott célba érni. A balesetek ellenére a Zengő Dension Team pilótája megtartotta a vezetést a Yokohama Drivers’ Trophy-ban és az összetett hetedik helyét is őrzi. A futamot Yvan Muller nyerte Robert Huff és Franz Engstler előtt, utóbbi az élen végzett a privátok értékelésében.

A Túrautó-világbajnokság két hét múlva, a németországi Oscherslebenben folytatódik.
Baleset után is Michelisz a legjobb privát 3 Forrás: Zengő Dension Team