Egy négyfős család nyolcnapos külföldi útra 12 és 28 ezer forint közötti díjért köthet utasbiztosítást, de nem biztos, hogy a legdrágább termék adja a legtöbb szolgáltatást – közölte a Biztositas.hu internetes alkusz friss elemzésében.

Évente 4 millió magyar állampolgár utazik külföldre. Ők fejenként átlagosan 8 ezer forintot költenek biztosításra, de már 3 ezer forintért is lehetne vásárolni, az előbbi árnál több szolgáltatást nyújtó terméket.

A helyzet az utasbiztosításnál is hasonló, mint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál volt: ahogy az internetes alkuszoknál össze lehet hasonlítani a termékeket, esni kezdenek az árak.

Az ilyen alkuszok nem csak a díjat, hanem a szolgáltatást is rangsorba állítják, és akkor derül ki, hogy a közepes ár akár a legjobb minőséget takarja. A Biztositas.hu adatai szerint a legjobb utasbiztosítás a tartalmazott szolgáltatásokat összemérve 92, míg a legrosszabb 23 százalékos.

Idén várhatóan 400 ezren kötnek interneten utasbiztosítást, legtöbben az ár-érték arányban legjobb, középkategóriás termékeket keresik. Ezen utazók majdnem 90%-a autóval utazik külföldre és bankkártyával fizeti ki utasbiztosítását.

Forrás: Biztosítás.hu