Ahogy szinte a BMW összes modelljéhez, úgy az M3-ashoz is kínál átalakítást a G-Power. A német tuningcég nemrég elvitt egy ilyen átalakított modellt Nardóba, hogy megnézze mire képes. Az olaszországi körpályán a bajor sportkocsi simán hozta a 300-as tempót.


Az átalakítás alapját a G-Powernél megszokott módon a motor kompresszorral és a hozzá tartozó töltőlevegő-hűtővel való kiegészítése adja, amit 3 millióért számít meg a cég. Ennek hatására a 420 lóerős V8-as motor teljesítménye 570 LE-re nőtt, miközben a nyomatékmaximum 565 Nm-re emelkedett.

Ezzel a pluszteljesítménnyel az M3 4,4 másodperc alatt képes elérni 100 km/órás tempót, míg 200-ig 12,9 másodperc alatt jut. Ám igazi erejét sokkal később mutatja meg a felpiszkált bajor. Ez ugyanis messze túllép a gyári modellek korlátozással 250 km/órás végsebességén.

A Christian Stöber, a G-Power technikai igazgatója által vezetett járgány hitelesített mérés szerint 333,29 km/órás sebességet ért el – ez már valóban a szupersportkocsik vadászterülete. Ugyanakkor a cég megjegyzi, hogy lehetőség van a sebességváltó végáttételének módosítására, és akkor akár 340 km/órával is száguldhat a kocsi. Ha ez sem lenne elég, létezik az M3 GTS-ből kidolgozott 635 lóerős változat is.

Persze nemcsak a motorban dolgoztak a G-Power emberei, az M3-as új felfüggesztést, fékeket, kerekeket is kapott és a karosszérián is módosítottak, hogy valóban különlegességet adjanak a gazdag vevőknek.