Black Series – a Mercedes ezt az utónevet használja az egyébként is sportos AMG-modellek legdurvább kiviteleire. Készült ilyen a CLK-ból, legutóbb pedig az SL-ből. Érkezik a legújabb családtag.


Az új Black Series alapját a nemrég bemutatott C Coupé leggyorsabb változata, a C63 AMG adja, de a sportrészleg fejlesztői módosítottak rajta, hogy versenyképes legyen olyan modellek ellen, mint a BMW M3 GTS, illetve Porsche GT3 RS. Az új modellt egy zártkörű rendezvényen mutatták meg néhány kiválasztottnak, ami után kiszivárogtak a fotók és néhány információ is.

A többi C63 AMG-hez hasonlóan ebben is az AMG kézzel összefűzött 6,2 literes V8-as motorja dolgozik, de  erősebb. A normál modellek 457, illetve az úgynevezett Performance Package-dzsel 487 lóerősek, a Black Series viszont 517-et tud. A motor maximális nyomatéka 640 Nm.

A hétfokozatú automata sebességváltóval és önzáró differenciálművel szerelt sportkocsi várhatóan 4 másodperc alatt eléri majd a 100 km/órát, a végsebessége pedig 300 km/óra közelében lesz.

Persze nemcsak a nagyobb teljesítmény teszi izgalmassá a modellt, de a 20 kilogrammos súlycsökkentés, illetve a futómű és a kormányzás versenysportos hangolása, valamint az egyedi karosszéria is. Ugyanakkor a hírek szerint a tervezők gondot fordítottak rá, hogy az autó ne csak a pályanapokon szerepeljen jól, de a hétköznapokon is lehessen vele közlekedni.  

A hátsó ülések száműzésével kétszemélyesre módosított C63 AMG Black Series ára várhatóan 100 000 euró (27 millió forint) körül lehet, ami alatta marad a BMW M3 GTS 137 000 eurós (36 millió forint) árának, már ha ez érdekel bárkit is a vevők közül ebben az összevetésben.