Limitált példányszámban dobja piacra a Toyota, a Prius Plus Performance Package névre keresztelt modelljét. A hibriden történt átalakítások a Toyota Racing Development nevéhez fűződnek.

Ennek ellenére a motor és az erőátviteli rendszer környékén hiába is keresünk változásokat. A módosítások mindössze az optikára és a futómű tuningjára korlátozódtak.

Mégis sportosabb lett az autó. A külső nézet csak leheletnyiben tér el az alapváltozatoktól: előre és hátra is kapott a lökhárító toldatokat, oldalra küszöbspoiler került, hátulról pedig diffúzor teszi egyedivé az autót. No meg a négy választható szín, a Hóvihar, a Klasszikus Ezüstmetál, a fekete és Téli szürke metál. Ha még ez is kevés lenne a felismeréshez, talán az egyedi embléma segíthet.

A lényeges dolgok azonban a futómű környékén történtek, amelyek az autó jobb kezelhetőségében és közvetlenebb reakcióiban manifesztálódnak. Az autó elöl és hátul is mintegy három centivel közelebb került az úthoz, hátra pedig kanyarstabilizátort is kapott, ami csökkenti a Prius oldaldőlését a fordulókban.
A kovácsolt könnyűfém felnikre az autó igazi küldetését szem előtt tartva alacsony gördülési ellenállású, 215/45R17 méretű gumikat húznak

Sportcsomag a Priushoz 2 A csomag szinte az összes régi Prius modellhez is megvehető lesz, ám ekkor természetesen a különleges fényezésről le kell mondani. A II, III és IV esetében 3699 dollárt kell érte fizetni. A praktikus Prius V-höz azonban már 2999 dollárért megvásárolható.