Jó hír érkezett a Toyotától: egy magyar kislány, Szöllősi Szonja Kata nyerte meg a Toyota Dream Car nemzetközi rajzversenyt a 10 év alatti gyermekek kategóriájában, sőt kiemelkedő alkotását különdíjjal is jutalmazta Akio Toyoda úr, a Toyota Motor Corporation elnöke.

A győzelem jelentőségét növeli, hogy idén először vehettek részt európai indulók is a Toyota Dream Car rajzversenyen. A nemzetközi megmérettetés során a Toyota arra ösztönözte a gyerekeket, hogy rajzolják le, milyennek képzelnek el egy jobb jövőt. Azzal, hogy megalkották az elkövetkező évek álomautóit, a kis művészek ráérezhettek annak örömére és fontosságára, hogy megfogalmazzák álmaikat.

A győztes alkotás, a bűvös táskaautót ábrázoló képregény napokon át készült, ami nem kis szó, hiszen egy ilyen korú gyermek érdeklődése általában hamarabb kifullad. A képregény-formátum egyébként nem véletlen, mert Szonja nagyon szereti ezt a műfajt, bár édesanyja szerint kicsit nehéz volt lebeszélni a szokásos szövegbuborékokról. A táskaautó a kislány saját ötlete volt, amihez a hétköznapok szolgáltak alapul, hiszen Szonját autóval hordják iskolába a szülők. És igen, a családi autó is piros színű, ugyanúgy, mint a képregényben.

“Örömteli kihívás a Toyota számára, hogy a jövő generációi ilyen élénk fantáziával képzelik el majdani autójukat. A Toyota Dream Car rajzverseny alkotásaiból jól látható, hogy a mai gyerekek egy-két évtizeden belül egészen újszerű elvárásokat támasztanak majd, ez pedig folyamatosan arra inspirálja vállalatunkat, hogy egyre tökéletesebb és izgalmasabb autókat alkossunk,” mondta Szonja győzelmével kapcsolatban Varga Péter, a Toyota Motor Hungary Kft. PR vezetője.

Magyar győzelem a Toyota rajzversenyén 1
Magyar győzelem a Toyota rajzversenyén 2

Magyar győzelem a Toyota rajzversenyén

Magyar győzelem a Toyota rajzversenyén 6
Magyar győzelem a Toyota rajzversenyén 7
Magyar győzelem a Toyota rajzversenyén 8
Fotó megosztása:
Magyar győzelem a Toyota rajzversenyén 9 Szonja és édesanyja augusztus 5-én Japánba utaznak, ahol egy négynapos rendezvénysorozat vendégeiként közelebbről megismerkedhetnek a Toyota márkával, és annak szülőhazájával, Japánnal.