Az első rekord a Nissan Leaf nevéhez fűződik, mert ez az első sorozatgyártású elektromos autó, amely teljesítette a versenytávot. A veterán off-road bajnok, Chad Hord által kormányozott villanymotoros négykerekű 14 perc 33 másodperc alatt teljesítette a kis híján húsz kilométeres távot.

“Élvezet volt a Nissannal a csúcs felé tartó út. A minden fordulatszámon rendelkezésre álló maximális nyomatékkal könnyedén gyorsíthattam ki a lassú kanyarokból. Az autó nagyon egyenletesen adta le a teljesítményét a starttól a célig, és ezt a belsőégésű motorral hajtott autókkal szemben nem befolyásolta a tengerszint fölötti magasság sem” – mondta Hord.

Hangtalan csúcstámadás 1
Hangtalan csúcstámadás 2

Hangtalan csúcstámadás

Hangtalan csúcstámadás

Hangtalan csúcstámadás 8
Hangtalan csúcstámadás 9
Hangtalan csúcstámadás 10
Hangtalan csúcstámadás 11
Hangtalan csúcstámadás 12
Fotó megosztása:
Hangtalan csúcstámadás 13 A másik rekordot az AC Propulsion által épített elektromos autó érte el, amelyben a MINI E akkumulátorai szolgáltatják a haladáshoz szükséges energiát. A nyitott kerekű versenygép tavaly 13 perc 17 másodperc alatt ért a csúcsra, ám idén sikerült ezen javítania: mindössze 12 perc 20 másodpercre volt szüksége a japán Ikuo Hanawának arra, hogy áthajtson az autóval a célvonalon.