Egy igazi uralkodó esküvőhöz hintó dukál vagy Mercedes-Benz, Rolls-Royce, esetleg egy Maybach. A miniállam különc hercege azonban menyegzőjén is kilóg a sorból. Egy Lexus-ból fog integetni népének és a meghívottaknak.

Egy kicsit átfaragott LS600h L hátsó ülésén fog helyet foglalni a hercegi pár. Az autó a módosítás miatt már a Lexus LS600h L Landaulet névre hallgat. Talán ismerős lehet az utónév: a Maybach is használja. Ott a B-oszloptól hátrafelé kivágott tetőt takar a név, amely vászontetővel zárható, ám a tetőív a C-oszloppal együtt megmaradt.

A Lexus ezzel szemben friss szellőt nem, ám tökéletes kilátást és láthatóságot biztosít a hátsó utasoknak egy mindössze huszonhat kilogrammot nyomó polikarbonát tető beépítésének köszönhetően. Az építést persze rombolás előzte meg, a B-oszlop mögött megszabadultak a tetőtől, az ajtókeretektől és a C-oszlopoktól.

Aztán amíg az egyik csapat megerősítette a karosszéria megmaradó részét, a másik dolgozhatott a tetőn. Az átalakítást a belga Carat Duchatelet végezte, szoros együttműködésben a Lexus-szal.

Luxus Lexus a monacói hercegnek 1
Luxus Lexus a monacói hercegnek 2

Luxus Lexus a monacói hercegnek

Luxus Lexus a monacói hercegnek

Luxus Lexus a monacói hercegnek 9
Luxus Lexus a monacói hercegnek 10
Luxus Lexus a monacói hercegnek 11
Luxus Lexus a monacói hercegnek 12
Luxus Lexus a monacói hercegnek 13
Luxus Lexus a monacói hercegnek 14
Fotó megosztása:
Luxus Lexus a monacói hercegnek 15 A tökéletes eredmény elérése érdekében kétezer órát dolgoztak az autón. Még a Midnight Blue névre hallgató fényezést is kézzel vitték föl. Amely természetesen vízbázisú, a környezetet nem károsítja.