Egy kétliteres vezetőfülkéje.

Egy kétliteres vezetőfülkéje.

Ilyen kétliteres formaautóval ment anno Raikkonen is


Július 2-3-án ismét Magyarországon versenyez a WSR (World Series by Renault) mezőnye. Az első hungaroringi futam 2007-ben volt, az idei megszakítás nélkül az ötödik hétvége lesz, amely belefért a sorozat naptárába.

A WSR egy ingyenesen látogatható családi hétvégévé fejlődött autóverseny, afféle népünnepély, az autóbuzéria kiélésének kitűnő terepe, ahová minden további nélkül elcipelhető a család is, mert mindenkinek van valami program.

Vettel is innen lépett az F1-be

A futamokon háromféle versenyautóval áll rajthoz a mezőny. Az egyik egy Mégane Coupének látszó tárgy, de Nissan-eredetű V6-os szívómotorral és hátsókerék-hajtással a Mégane Trophyban. A két formaautó közül a kisebbik motorja kétliteres, a 3,5 literes Formula Renault pedig a nagyágyú. Előbbi szériában egykor Kimi Räikkönen is versenyzett, az utóbbi kategória gyakorlatilag a Forma-1 előszobája, ahonnan Kubica és Vettel is átkerült a száguldó cirkuszba.

Autóverseny olyan közelről, hogy szinte résztvevőnek érezhetjük magunkat. Ezt adta a World Series by Renault!

Autóverseny olyan közelről, hogy szinte résztvevőnek érezhetjük magunkat. Ezt adta a World Series by Renault!

Itt csak nüanszok vannak

Itt csak nüanszok vannak

Szoros a mezőny, mert mindenki azonos autókkal indul


A WSR azonban a keretprogramok miatt is jó szórakozás, és nemcsak azoknak, akik autórajongónak születtek. A Hungaroringen tényleg egy családi autóverseny-hétvégére számíthatunk, amely Magyarország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye.

A Forma-1-et leszámítva autóversenyen nemigen fordul elő ennyi ember hazánkban, Michelisz Norbira például nagyjából 80 ezren voltak kíváncsiak az idei WTCC futam alkalmával. A hungaroringi esemény rendszeresen a legnézettebb és legjobb hangulatú WSR-futam, amelynek a tavalyi auditált adatok szerint összesen 135 ezer látogatója volt.

Ragnotti vagy Ramóna

Betétfutamként szerepel a programon a magyarországi Lotus Ladies Cup, amelyben
hölgyversenyzők versengenek a bajnoki címért. A sorozathoz celebek indításával igyekszik kedvet csinálni a szervező, rajthoz áll az RTL Klub két napszámosa, Ördög Nóra és az esti szappanoperában Zsófiként domborító Kiss Ramóna.

Az egyéb mutatványokra fogékony nézőknek Jean Ragnotti bemutatóját ajánljuk. Az egykori raliász akrobataként demonstrálja, hogy zsenije mit sem kopott, főleg a nagy sebességgel végrehajtott piruetteket érdemes megcsodálni.

Letölthető belépőjegyek

A július 2-3-án tartandó futamokra erről a weboldalról lehet belépőjegyet letölteni, részletes program a sorozat honlapján. Akinek nincs nyomtatója, jegyhez juthat egy környékbeli Renault-márkakereskedésben illetve a legegyszerűbben a helyszínen, mert érkezéskor mindenki kap belépőt, akinek még nincs. További információk: www.renault.hu.(x)