Miközben a legtöbben a Citroën és a Ford párharcával foglalkoztak a rali-világbajnokság futamán, a két év múlva érkező Volkswagen gyári csapatának egyik pilótájára is fény derült. Nasser Al-Attiyah, aki az S-WRC kategóriában indult, az egyik időellenőrzőnél az őt kérdező újságírónak először nem a szakaszról, az éppen zajló Görög-raliról beszélt, hanem elárulta, hogy leszerződteti a Volkswagen.

“A Volkswagen ralicsapatának egyik pilótája leszek 2013-tól, opcióval 2014-re” – mondta “A szakasz egyébként jó volt” – tette hozzá. A mindenféle felhajtás nélkül lezajlott bejelentés óta kiderült, a 2011-es Dakar-győztes szerződése készen áll, csak alá kell írnia.

Dakar-győztessel támad a raliban a VW 2 A nem épp pelyhes állú, 41 éves pilóta hamarosan Németországba utazik, hogy egy Volkswagen Sciroccóval versenyezzen a Nürburgringi 24 órás versenyen, de előtte tesz egy kis kitérőt, hogy ellássa kézjegyével az egyezséget.

Al-Attiyah nem most versenyez először a Volkswagen Motorsporttal, 2010-ben igazolták le a Dakar csapatukhoz. Abban az évben a verseny történetének legkisebb, 2 perc 12 másodperces különbségével még második lett Carlos Sainz mögött, idén azonban már nyert. Az egyébként aranyérmes skeetlövő 2006-ban rali-világbajnoki címet nyert a sorozat PWRC kategóriájában, az utóbbi időszakban viszont Turán Friciék ellen hajt az S-WRC-ben.   

Attiyah elárulta, hogy a Polo WRC már készül, várhatóan decemberben lesznek az első tesztek az új versenyautóval. Jelenleg még Ford Fiesta S2000-essel versenyez a rali-vb-n, de a VW már idén megkezdi az éles felkészülést is, ahol a katari pilóta többedmagával Škoda Fabia S2000-es modellekkel indul.

A Volkswagen-csapatban ott lesz Carlos Sainz is, mint tanácsadó, de a spanyol az autó fejlesztése során néhányszor az autóba is bepattan, hogy elmondja véleményét. Egyelőre nem tudni, ki lehet a csapat másik pilótája, de a Volkswagen a fiatal tehetségek között is kutakodik.