Annyi elképesztő dolgot találnak ki a forgatókönyvírók, hogy azon csak az élet tesz túl. Gyakran játszák meg azt a poént, hogy a csetlő botló főszereplők valami lehetetlen csomagot gyömöszölnek egy lehetetlen autóba, és úgy vágnak át heted hét határon.

Két huszonéves Kazah ifjú simán túltett ezeken a filmes kliséken. Németországban vásároltak egy Mazda 626-ost és úgy gondolták vontatás, vagy tréler helyett inkább bepasszírozzák a Mercedes Sprinter rakterébe. A duó kis tanakodás után puhára bélelte a furgon padlóját, szólt pár cimborájának, akikkel berakták az autót – oldalára állítva. Az alapmatracnak köszönhetően még csak meg sem karcolódott a kocsi, igaz, nem tartott az út Kazahsztánig.

A kissé púpos hátsó ajtó és a girbe-gurba haladás a germán rendőröknek tűnt fel, és leintették az A1-es autópályán haladó párost. Elkerekedett a szemük a rakomány láttán, de nem kaptak sokkot, és annak rendje és módja szerint intézkedtek. Elkobozta mindkét gépet, a kazah kettősnek pedig meghagyták, hogy csak akkor kaphatják vissza autóikat, ha megfelelő szállítójárművel állnak elő – adta hírül a brit Metro újság.

forrás: MTI