Magyar pilóta Le Mans-ban 1
Magyar pilóta Le Mans-ban 2

Magyar pilóta Le Mans-ban

Magyar pilóta Le Mans-ban

Magyar pilóta Le Mans-ban 6
Magyar pilóta Le Mans-ban 7
Magyar pilóta Le Mans-ban 8
Fotó megosztása:
Ifjabb Tóth János szombaton, a legendás Le Mans-i versenypályán száguld. A hétszeres abszolút ralibajnok nem vált profilt és nem nyergel át a megbízhatósági versenyek világába, csak elfogadott egy meghívást.

Kilenc társával – közöttük olyan kiválóságokkal, mint Guy Wiks, Thierry Neuville vagy éppen a portugálok menője, Bruno Magalhaes. Janika arra vállalkozott, hogy ízelítőt ad a Peugeot-csapat meghívottjainak a száguldásból.

“A huszonnégy órás verseny rajtja előtt, szombaton léphetünk pályára. Tíz európai  importőr versenyzőit hívta meg a Peugeot, hogy versenyzésre átalakított RCZ-k volánja mögött autóztassuk a vendégeket. Biztosan nagy kihívást, ezen felül pedig hatalmas élményt jelent majd számomra is a tizenhárom kilométer hosszú, misztikus versenypályán száguldani, hiszen Le Mans a gyorsasági autósportban olyan, mint a raliban Monte-Carlo – vagyis legendás” –  mondta a Peugeot-Total-Hungária Rallye Team pilótája, aki ma
utazik Franciaországba.

Sok évvel ezelőtt egyszer már járt Le Mans-ban: öt-hat éves lehetett, amikor a szülei elvitték a legendás versenyre. Sátorban aludtak, s még ma is élénken él az emlékezetében a rajt, valamint az, hogy éjszaka is száguldoztak a pilóták.