Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 1
Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 2

Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió

Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió

Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 8
Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 9
Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 10
Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 11
Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 12
Fotó megosztása:
Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 13


Mark Adams megcáfolta a tegnap általunk is közölt pletykát, vagyis nem alakul roadsterré a következő Astra kabrió. Az Opel főtervezője által közreadott első – az új autóról készült – fénykép tanulsága szerint megmaradnak a hátsó ülések.

Sőt, a korábbinál is tágasabb hely juthat az ott helyet foglalóknak, miután az is látszik a képen, hogy ellentétben a jelenlegi Astra TwinToppal az autó már nem fémtetőt kap, hanem az Astra Cabrio első két generációjához hasonlóan vászontetős lesz.

Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 14


Ezzel persze az autó hátrányban lesz a kupé-kabriót kínáló konkurenciával szemben az egész éves felhasználás hirdetésében. Viszont napjainkban már készíthetők a hőt és a zajt sokkal jobban szűrő vászontetők is, így a használhatóságot legföljebb az eső utáni lassabb száradás nehezítheti.

Előnye is van viszont a vászontetőnek, könnyebb, kisebb helyre összecsukható, így az utastér és a csomagtartó is nagyobb lehet. Harmadrészt pedig nem szükséges az A oszlopot olyan erősen megdönteni, illetve az autó farát megemelni, mint az összecsukható fémtetőknél, így harmonikusabb forma alakítható ki. Többek között ezért is használják a prémiumgyártók továbbra is a vászontetőt.

Az új Opel Astra Cabrio várhatóan 2012-ben mutatkozhat be és 2013-ban kerülhet forgalomba. Az új kabriót a lengyelországi Gliwicében fogják gyártani, ahol a jelenlegi ötajtós Astra modell is készül.