Mark Adams megcáfolta a tegnap általunk is közölt pletykát, vagyis nem alakul roadsterré a következő Astra kabrió. Az Opel főtervezője által közreadott első – az új autóról készült – fénykép tanulsága szerint megmaradnak a hátsó ülések.

Sőt, a korábbinál is tágasabb hely juthat az ott helyet foglalóknak, miután az is látszik a képen, hogy ellentétben a jelenlegi Astra TwinToppal az autó már nem fémtetőt kap, hanem az Astra Cabrio első két generációjához hasonlóan vászontetős lesz.

Klasszikus tetőt kap az Astra kabrió 3


Ezzel persze az autó hátrányban lesz a kupé-kabriót kínáló konkurenciával szemben az egész éves felhasználás hirdetésében. Viszont napjainkban már készíthetők a hőt és a zajt sokkal jobban szűrő vászontetők is, így a használhatóságot legföljebb az eső utáni lassabb száradás nehezítheti.

Előnye is van viszont a vászontetőnek, könnyebb, kisebb helyre összecsukható, így az utastér és a csomagtartó is nagyobb lehet. Harmadrészt pedig nem szükséges az A oszlopot olyan erősen megdönteni, illetve az autó farát megemelni, mint az összecsukható fémtetőknél, így harmonikusabb forma alakítható ki. Többek között ezért is használják a prémiumgyártók továbbra is a vászontetőt.

Az új Opel Astra Cabrio várhatóan 2012-ben mutatkozhat be és 2013-ban kerülhet forgalomba. Az új kabriót a lengyelországi Gliwicében fogják gyártani, ahol a jelenlegi ötajtós Astra modell is készül.