Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek 1
Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek 2

Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek

Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek

Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek 10
Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek 11
Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek 12
Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek 13
Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek 14
Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek 15
Félmilliós bírság a ferdítő taxis cégnek 16
Fotó megosztása:
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 500 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Taxi4 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, mert az a viteldíjairól szóló reklámjaiban valótlan állítást közölt és elhallgatta a kedvezményes tarifa igénybevételének feltételét, így a fogyasztók nem kaptak reális képet a vállalkozás által kínált szolgáltatásról.

A GVH azt közölte, hogy a Taxi4 Kft. a Pesti Est című lap 2010. szeptemberi számában arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a 2010. szeptember 16-tól induló akció keretében telefonos rendelés esetében kilométerenként 144 forint viteldíjért lehet utazni. A reklámban szereplő viteldíjat azonban nem vezették be, így a hirdetés tartalma nem felelt meg a valóságnak.

Hozzáteszik, 2009-ben és 2010-ben öt rádiócsatornán sugárzott reklámjaiban, valamint az általa, illetve az alvállalkozói által üzemeltetett taxikon elhelyezett reklámmatricákon olyan módon népszerűsítette a kilométerenkénti 184 forintos viteldíját, hogy abból nem derült ki a fogyasztó számára, hogy a kedvezményes viteldíj csak telefonos rendelésre vonatkozik, így utcai beszállás esetén magasabb viteldíjjal kell számolnia az utasnak.

A Taxi4-nek idén ez már a második bírsága, hiszen több társasággal egyetemben áprilisban is megbüntette a versenyhivatal, mert a cégek összefogtak, hogy megszerezzék egy másik társaság ügyfeleit.

Forrás: MTI