A Honda is ott lesz a hétvégi Le Mans-i 24 órás versenyen. Bár Amerikában Acura márkanévvel van LMP-s versenyautója, most nem az Audi és Peugeot dízel űrhajói ellen versenyez, csupán bemutatót tart.

A jövő versenyautója a Hondától 1
A jövő versenyautója a Hondától 2

A jövő versenyautója a Hondától

A jövő versenyautója a Hondától 5
A jövő versenyautója a Hondától 6
Fotó megosztása:
A jövő versenyautója a Hondától 7


Immár második éve rendezi meg a versenyt szervező ACO (Automobile Club de l’Ouest), a “Le Mans vers le Futur” bemutatót, ami jövő Le Mans-i versenyautóinak seregszemléje. Ezen mutatkozik be a Honda hibrid versenyautója. Autójuk nem statikusan lesz jelen,  bemutatóköröket is fut a valódi versenyt megelőzően.  De akár azt is teljesíthetné.

A különleges versenyautót a Honda amerikai leányvállalatának versenyrészlege fejlesztette a sorozatgyártású CR-Z hibrid modellből. Tavaly állították ki először Las Vegasban, majd rajthoz állt egy 25 órás versenyen, ahol második lett a kategóriájában. Az autót ugyanis arra készítették, hogy versenyzés során szerezzenek tapasztalatokat a hibridekről. Európában a CR-Z Racer a Speed Euroseries felvezető autója.

Nemcsak egyedi karosszériája és versenyautós utastere teszi alkalmassá a zárt pályák meghódítására a kis sportkocsit, de hajtásláncot is ahhoz igazították. A továbbra is 1,5-ös benzines és kis villanymotorból alkotott egység teljesítménye 200 LE (a gyári 126 LE), míg a maximális nyomaték 237 Nm.  

Továbbra is lítium-ion akkumulátor biztosítja a villanymotornak az energiát és megtartották a hatfokozatú manuális sebességváltót és az elsőkerék-hajtást is.