Kémfotók az új Astra kabrióról 1
Kémfotók az új Astra kabrióról 2

Kémfotók az új Astra kabrióról

Kémfotók az új Astra kabrióról

Kémfotók az új Astra kabrióról 8
Kémfotók az új Astra kabrióról 9
Kémfotók az új Astra kabrióról 10
Kémfotók az új Astra kabrióról 11
Kémfotók az új Astra kabrióról 12
Fotó megosztása:
Kémfotók az új Astra kabrióról 13


Márciusban az Opel hivatalos közleményben erősítette meg, hogy kabrió is készül majd az új Astra alapjain.  A 2013-ra ígért modell fejlesztése előrehaladott állapotban van, már közterületen is tesztelik, igaz még csak egy kezdetleges változatot. Itt vannak az első kémfotók.

A képen látható autó alapján azt feltételezhetjük, hogy a kabrió a minap bemutatott háromajtós GTC-vel azonos első részt kap, tehát az ötajtóstól eltérő lökhárító, fényszórók kerülnek rá, miközben a szélvédője erősebben döntött. Hátul viszont természetesen egészen más, hogy helyet biztosítson az előző Astra TwinTopnál bevezetett elektro-hidraulikus összecsukható fémtetőnek.

Többféle pletyka is létezik az Astra kabrió jövőjét illetően. Az egyik szerint marad továbbra is a négyüléses kialakítás, de arról is hallani, hogy esetleg roadsterré faragnák és csak két utasnak lesz benne hely. Utóbbi sem elképzelhetetlen, hiszen korábban a Tigra TwinTop esetében is lemondott a hátsó ülésekről az Opel, miközben a konkurensek erőltették a 2+2-es kialakítást.

A roadster megvalósítását erősítheti az a tény is, hogy bár számos részegysége és a műszaki tartalom is az Astrához köti az típust, nem biztos, hogy Astrának hívják majd. Ezt Nick Reilly, az Opel egyik vezetője árulta el a brit Autoexpress magazinnak Úgy nyilatkozott, hogy a GTC fölé pozicionálják a modellt és talán egy a múltban használt nevet vesznek elő.

Ez lehet az új Manta?
Kémfotók az új Astra kabrióról 14