Nemcsak gépjárművezetők szoktak cserbenhagyni baleseti áldozataikat. Körmenden kerékpárost  keres  cserbenhagyás miatt a rendőrség.  A rendhagyó eset még május 20-án délután történt. Negyed három körül Körmenden, a Mátyás király út és a IV. Béla király út kereszteződésében a tilos jelzés ellenére áthaladt egy kerékpáros, és nekiütközött egy embernek, aki a zebrán tolta a biciklijét – tájékoztatott közleményben Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ismeretlen kerékpáros a baleset után segítségnyújtás nélkül hajtott el a Bástya utca felé, pedig az, akit elütött, könnyebben megsérült. A rendőrség tanúk jelentkezését is várja

Az idei adatok szerint továbbra is magas a kerékpárosok aránya a balesetet okozók körében. 539 balesetet okoztak kerékpárral, az összes baleset 10 %-át. Ez egyben azt is jelenti, hogy idén a kerékpárosok több személyi sérüléssel járó közúti balesetet okoztak, mint a segédmotor-kerékpárosok, a motorkerékpárosok és az autóbusz-vezetők összesen.