Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint a 2010-ben 6109 járművet tulajdonítottak el, ezek túlnyomó része, 4885 darab személygépkocsi. Bár 2009-hez képest az összes ellopott járművek száma 4,5%-kal csökkent, a személygépkocsiknál ez a kedvező tendencia alig jelentkezett, szinte ugyanannyi személyautót vittek el – derül ki a K&H biztosító elemzéséből.  

Budapesten lopják a legtöbb autót 1
Budapesten lopják a legtöbb autót 2

Budapesten lopják a legtöbb autót

Budapesten lopják a legtöbb autót

Budapesten lopják a legtöbb autót 6
Budapesten lopják a legtöbb autót 7
Budapesten lopják a legtöbb autót 8
Fotó megosztása:
Budapesten lopják a legtöbb autót 9 Emelkedett a lopások száma Csongrád, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Csökkent ugyan az esetek száma az előző évekhez képest, de a többi megyével összehasonlítva még mindig kiemelkedően magas Budapesten, ahol az összes személyautó lopás 62%-a, 3777 eset történt. Legjobb a helyzet Békés, Vas és Nógrád megyében, ahol tavaly kevesebb mint 35 autót tulajdonították el.
Budapesten lopják a legtöbb autót 10 “Egy autó vásárlása még manapság is a lakásvásárlás után az egyik legnagyobb pénzügyi döntés. Általában több éves spórolás eredményeként vagy hitelfelvétellel sikerül megszerezni a kívánt járművet. Elvesztése nagyon súlyos csapás, különösen azoknak, akiknek a munkájukhoz vagy a munkahelyre történő eljutáshoz nélkülözhetetlen az autó” – hívja a figyelmet a biztosító, amely hozzáteszi, hogy már havi néhány ezer forintos költséggel köthető casco biztosítás a saját hibából okozott vagy a lopás miatt keletkezett kár ellen, akár használt autókra is.