Tovább bővül az új Ford Focus kínálata: az öt- és négyajtós változatok után elindult a kombi karosszériaváltozat sorozatgyártása is. Az új modellek a Ford németországi összeszerelő üzemében, Saarlouisban készülnek, s már megkezdődött az autók kiszállítása a márkakereskedőkhöz.


A Focus kombi rendkívül fontos változat az európai piacon, a Ford várakozásai szerint az európai Focus-eladások harmadát teszi majd ki. Bizonyos országokban – például Olaszországban és Németországban, vagy a céges vásárlások súlya miatt akár Magyarországon – a kombiváltozat teszi ki a Focus eladásainak több mint a felét.
 
235 000 Ft a felár

A kombi tengelytávja ugyanakkora, mint az ötajtósé (2648 mm), csomagtere viszont nagyobb, mert az autó teljes hossza 198 mm-rel 4556 mm-re nőtt. A kombi 490 literes poggyászteret kínál. A hátsó ülések 60/40 arányban ledönthetők, a támlák lehajtása után teljesen sík raktérpadlót alakítható ki. A csomagtér így 1516 literre nő.

A kombihoz is elérhetők ugyanazok a rendszerek, amelyek az ötajtósban is szerepelnek, így aktív parkolóasszisztens, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, sávtartó asszisztens, a táblafelismerő funkció, automatikus távfényszóró stb. is kérhető.

Benzinesként 5, dízelmotorral 5,5 milliótól

Az új Ford Focus kombi alapára 5 025 000 forint 105 lóerős 1,6-os motorral, azaz 235 ezerrel több, mint az ötajtósé. Magasabb felszereltség esetén csökken a felár. Dízelmotorral 5,5 milliótól vásárolható meg a kombi.