Június elsején nyitott és jelenleg is zajlik az idei Wörtherseetour, a VW-konszern rajongóinak éves legnagyobb találkozója, ahonnan a gyártók sem hiányoznak. A Škoda kitesz magáért a rendezvényen, bemutatta a Fabia RS 2000 dizájntanulmányt.

Brutál roadster a Skodától 1
Brutál roadster a Skodától 2

Brutál roadster a Skodától

Brutál roadster a Skodától

Brutál roadster a Skodától 6
Brutál roadster a Skodától 7
Brutál roadster a Skodától 8
Fotó megosztása:
Brutál roadster a Skodától 9


A különlegességet erre az alkalomra építette a cseh márka, hogy megmutassa a tuningőrülteknek a Škoda sportos génjeit. A tanulmány alapját az Intercontinental Rally Challenge sorozatot tavaly megnyerő Fabia Super 2000 versenyautó adja. Ennek megfelelően látványos sárvédő-szélesítések és a 18 colos keréktárcsák mutatják igazán ütősnek az autót, emellett új a motorháztető és a lökhárítók is.

A leglátványosabb részlet azonban a tető, azaz annak hiánya. Mindössze a rövidre szabott, meredeken döntött szélvédő védi meg az utasokat. Ami igazán érdekes, hogy a Fabia RS 2000 megőrizte ötajtós kialakítását B oszlop nélkül is. Belül négy ülést találunk.

Sajnos a hajtásláncról nem közölt információkat a Škoda, de alighanem azt is az S2000-esből emelte át a Škoda. 280 lóerős benzinmotor négykerék-hajtással igazán ütős kombinációnak tűnik.

A Škoda 600 négyzetméteres standján természetesen ott áll a valódi raliautó, de a sorozatgyártású Fabia RS egy különleges modellje is látható. A kiállított autók mellett számos rendezvény is várja a látogatókat. A versenysportok rajongói kipróbálhatják a raliszimulátort, megtapasztalhatják a szabadesést és távirányítós modellekkel versenyezhetnek.

Messze van a Wörthersee? Látogasson ki a Hungaroringre a hétvégén, a WTCC-futamra!