A PSA Peugeot Citroën bejelentette, hogy 2014-ig 220 millió eurót fektet be egy vadonatúj dupla kuplungos automata sebességváltó kifejlesztésébe a valenciennes-i üzemében. Az új hétfokozatú egységből évi 400 000 darabot gyártanak. Az váltóval az üzemanyag-fogyasztás és a vezetési élmény terén is előrelépést ígér a PSA.

E projekt keretében a cég fejleszti a sebességváltókra specializálódott kutatással és fejlesztéssel foglalkozó tervezőközpontot is. A cél, hogy növeljék a csoport szerepét az automata váltók szegmensében.

A fentieken kívül a PSA három év alatt mintegy 135 millió eurót fektet be, hogy 2013-ban meginduljon az új háromhengeres benzines turbómotor gyártása. Évi 320 000 darabot terveznek belőle. A motornak készül majd szívó párja is, ebből 640 ezer készül egy évben.

Friss közleményében a PSA rámutat, hogy 2017-ig folytatják az együttműködést a FIAT-tal, a Peugeot Expert, a Citroën Jumpy és a FIAT Scudo modellekhez kapcsolódóan, ám a fejlesztési stratégiája annyira eltérően alakul a jövőben, hogy a vegyesvállalat további működtetése nem indokolt.

Ugyanakkor a másik közös haszongépjármű-modell esetében folytatódik az együttműködés, a Peugeot Boxert, a Citroën Jumpert és a Fiat Ducatót az olaszországi Val di Sangróban 2019-ig tovább gyártják.