A nehéz gazdasági helyzet ellenére nőtt az érdeklődés a használt luxusautók iránt – derült ki a Weltauto legfrissebb kimutatásából. Az országos márkakereskedői hálózattal rendelkező cégnél az Audi és a Volkswagen számít a legkeresettebb márkának a tízmillió forint fölötti gépkocsik körében.


Stabil vevőbázis és szűk kínálat jellemzi a használt luxusautók piacát, aminek következtében a gazdasági válság hatása sem érzékelhető ezen a területen. Nem lassult tehát a tízmillió forint fölötti használt autók értékesítése, sőt, a tavalyi év során 2009-hez képest 12 százalékkal, 101-ről 113-ra nőtt a Weltauto hálózatában átírt ilyen autók száma. 2010-ben tehát 1 milliárd forintnál nagyobb bevételt könyvelhetett el a márka a szegmensben.

A tendencia ellenére ez a terület még nem érte el a 2008-as esztendő szintjét, amikor a Weltauto 213 db tízmillió forint feletti használt autót tudott értékesíteni.

“Ebben a kategóriában is nagy elővigyázatosság szükséges a vásárlás során, hiszen sok a kétes eredetű gépjármű. Több esetben fordult már elő olyan, hogy nagy értékű autót kobzott el az adóhatóság, mert az tiszavirág életű autókereskedő “elfelejtette” befizetni az adót, vagy nem EU-s autók estében a vámot a kocsi után – mutatott rá Horváth Zoltán, a Weltauto márkaigazgatója.