Május 10-től, azaz mától kezdve egy hónapon keresztül jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a Megyeri-hídon. A jelzett időszakban az autósokat a forgalmi sávok zárásával mindkét irányban a leállósávra terelik.

A forgalomkorlátozás oka, hogy a híd szerkezetének kivitelezői szerződésben rögzített és tavaly novemberben megkezdett utóvizsgálatának második fázisára most kerül sor. Ezt a feladatot kizárólag alpin-technikával lehet végrehajtani, amelynek fontos feltétele, hogy az alpinisták alatti területet biztosítsák, ezért van szükség a terelések kiépítésére.

A híd belső szerkezetének vizsgálatát az Állami Autópálya Kezelő Zrt. saját szakembereivel is el tudja végezni, a külső ellenőrzésnek azonban csak ez az egy módja létezik. A vizsgálatok tavaszi megismétlésére azért van szükség, mert az eljárást az előírások szerint különböző hőmérsékleti viszonyok között is meg kell ismételni.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a munkálatokat a kevésbé forgalmas órákban, reggel 9 és délután 16 óra között végzik. Ennek ellenére az ÁAK előrejelzése szerint a környéken menetidő növekedésre lehet számítani.