Korábban azt pletykálták, hogy Ferrari technikai kerül a következő Viperbe. Erre a vonalra egyelőre várni kell, de fordítva már működik az információáramlás. A Zagato a Viper technikájával épített különleges Alfa Romeót. A Zagato TZ3 Stradale az Alfa Romeo 100 évfordulója alkalmából született.


Ez a Zagato TZ sorozatának negyedik darabja, a TZ és TZ2 még az 1960-as években született, míg az “egydarabos” TZ3 Corsát tavaly mutatták be a Villa d’Este Concorso d’Eleganza kiállításon.  Utóbbi evolúciójának tekinthető a TZ3 Stradale. Nem olyan szép, de biztosan elég ütős, a karosszéria alatt lapuló technikai miatt mindenképp.

A karbonból formázott olasz formák alatt ugyanis a Viper műszaki megoldásai rejlenek. Onnan is a sorozat legdurvábbja, az utcára is alkalmas, de igazából versenypályára kitalált ACR technikája költözött át.

A motor 8,4 literes V10-es, 600 lóerős teljesítménnyel, amivel az autó könnyedén gyorsul százra négy másodpercnél is rövidebb idő alatt.

Minden bizonnyal akadna vevő az autóra még a várható extrém ár mellett is, de a kocsiból mindössze kilenc készül. Ebből három már el is kelt, az első Eric King amerikai gyűjtő kapja, de készül egy japán és egy európai ügyfélnek is. A további hatra lehet még pályázni.