Hihetetlen, de a Nissan friss közleménye szerint a Tiida a márka legnagyobb darabszámban értékesített modellje, ami abban a tekintetben nem meglepő, hogy 165 országban forgalmazzák a kompakt autót.

Minderről annak kapcsán számolt be a Nissan, hogy a 2011-es Sanghaji Autószalonon a bemutatta az új Tiida modellt. Az autó elsőként Kínában kerül forgalomba a jövő hónapban, de 2014-ig 130 többi országban is piacra kerül. Európában valószínűleg 2012-ben mutatkozhat be.

Az autó sikerét megalapozhatja, hogy szakít elődje formáival és lendületesebb megjelenést kapott. Úgy tűnik számos jegyet emeltek át az Infintitől, de a Nissan Muranóval is van hasonlóság.  Szebb, mint volt, ami már jót tehet az eladásoknak.

Megújult a legnépszerűbb Nissan 3


Ugyanakkor azt már a családok fogják értékelni, hogy nagyobb, mint eddig. Pontos adatokat egyelőre nem tudni, de szélességben és hosszúságban is bővült a kocsi. Ugyanakkor az biztos, hogy tíz centivel nagyobb a tengelytávolsága, a Nissan célja, hogy a legnagyobb hátsó lábterű modellt kínálja a kategóriában.

A könnyebb vezethetőség, a jobb átláthatóság érdekében nőtt az üvegfelületek aránya és optimalizálták a visszapillantó-tükröket. A gyár ígérete szerint az utastérben kiváló minőségű anyagokkal találkozunk majd. A formákkal nincs baj azt már most is látjuk.

A műszaki tartalomról nehéz bármit is mondani, hiszen nem tudni, hogy Európába is a Kínai technikával érkezik-e az autó. Ott először 1,6-os benzinesek kerülnek a Tiidába, szívó és turbós kivitelben egyaránt. A manuális mellett folyamatosan változó-áttételű automata sebességváltó is választható.