A Sanghaji Autószalonon az Audi leleplezte az A3 e-tront, amely a jövő A3-asa, hibrid hajtással. Még a Genfi Autószalonon leplezte le az Audi az A3 Conceptet, amely nyomán készülő autó 2013-ban kerül sorozatgyártásba, és a már épülő új győri üzemben készül majd.  


Külsőre – a színétől eltekintve – ugyanazt az autót mutatták meg most is, de míg Genfben több mint négyszáz lóerős öthengeres turbómotor lapult a motorháztető alatt, addig itt hibrid-hajtást rejt a szedán. Láttunk már hibrid-koncepciót az Audinál, de ez most új variáns. Az A8-ban 2,0 literes, az A1-ben  apró wankelmotorral párosítottak elektromost.

Ezúttal az 1,4 TSI került az autóba, de igazán tüzes kivitelben, teljesítménye 211 lóerő. Ehhez jön a villanymotor 27 lóerős teljesítménye. A két motor együttesesen 238 LE-t ad, amellyel a kocsi 6,8 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát, végsebessége pedig 231 km/óra.

Mindez akkor válik igazán figyelemre váltóvá, ha eláruljuk, hogy 2,2 literes fogyasztást ad meg az Audi, ami persze csak úgy jön ki, hogy a hátsó ülések mögé rejtett lítium-ion akkumulátorok energiáját felhasználva 54 kilométert meg tud tenni tiszta villanyautóként közlekedve.

Ez a hatótávolság azt is lehetővé teszi, hogy villanyautóként lehessen használni az autót, miután nemcsak fékezéskor termel vissza áramot az autó, de a telepek konnektorról is tölthetőek.  

Egyelőre nincs szó a hibrid változat sorozatgyártásáról, de egyértelmű, hogy az Audinál is ebbe az irányba halad a fejlesztés.