Minden eddiginél fényűzőbb és drágább változat készült a MINI-ből. A BMW-csoporthoz tartozó márka házon belül, a Rolls-Royce-tól kapott segítséget a jármű elkészítéséhez. A nevét ugyan nem adta a Rolls az ügylethez, de mégiscsak róla nevezték el MINI Isnpired by Goodwood modellt, hiszen a Rolls-Royce főhadiszállás van Goodwoodban.

Bár az autó látszólag ugyanolyan, mint a több MINI, a kidolgozás igazán különleges. A korábbi műanyag felületeket itt valódi diófa, finom varrott bőr borítja akárcsak a Rolls-Royce Ghost modellben. A kormánykereket zongoralakkszerű betétek, kapcsolók díszítik, a napellenzők kasmírból készültek, míg a padlót ugyanolyan vastag szőnyeg borítja, mint a luxusautókét. További érdekesség, hogy fordulatszámmérő és sebességmérő számlapjait kicserélték, azokon a számok immár megegyeznek a Ghost és Phantom modellek óráin láthatókkal.

15 milliós kisautó a BMW-től 3


A képek nem adják vissza, de az autót ugyanaz a gyémántfekete festékkel vonták be, amit a brit luxusmárka is használ. Ezen túlmenően egyedi keréktárcsáiról és az irányjelzőknél elhelyezett kis táblácskáról is azonosítani lehet a különleges MINI-t.

Természetesen a MINI-kínálat legerősebb motorja kerül a Goodwood inspirálta modellbe, azaz a karosszéria alatt a Cooper S 1.6-os turbómotorja lapul, amelynek teljesítménye 184 lóerő. Hét másodperc alatt képes elérni a százas tempót, végsebessége pedig közel 230 km/óra.

Az 1000 darabos szériában piacra kerülő autó a Sanghaji Autókiállításon mutatkozik be április második felében.

Az árát egyelőre nem közölte a gyártó, de brit lapok szerint több mint kétszer annyiba kerül majd, mint egy Cooper S, azaz a kocsi ára elérheti 15 millió forintot is. Az értékesítés 2012-ben indul.

Nem a MINI az első, aki szupergazdagoknak akar kisautót eladni, ezen a piacon próbálkozik az Aston Martin Cygnet is.