Leállnak az európai Toyota-gyárak 1
Leállnak az európai Toyota-gyárak 2

Leállnak az európai Toyota-gyárak

Leállnak az európai Toyota-gyárak

Leállnak az európai Toyota-gyárak 10
Leállnak az európai Toyota-gyárak 11
Leállnak az európai Toyota-gyárak 12
Leállnak az európai Toyota-gyárak 13
Leállnak az európai Toyota-gyárak 14
Leállnak az európai Toyota-gyárak 15
Leállnak az európai Toyota-gyárak 16
Fotó megosztása:
Leállnak az európai Toyota-gyárak 17 A Toyota bejelentette, hogy a hónap végén nyolc napra fölfüggeszti a termelést öt európai üzemében. Az intézkedés oka, hogy a távol-keleti szigetországot sújtó március 11-i földrengés miatt hiány van a Japánból érkező tartalékalkatrészekből.

A franciaországi Onnaing-ben, az angliai Burnastonban és a törökországi Adapazariban működő összeszerelő-üzemekben, valamint egy lengyelországi és egy walesi motorgyárban áll le a termelés április 21-22-én, április 25-től 29-ig és május 2-án. Ennek megfelelően a leállás érinti a Yaris, az Avensis, a Verso, az Auris, illetve az Auris Hybrid gyártását is. A leállást, ahol lehetett a soron következő nemzeti ünnepekre, vagy iskolai szünetekre időzítették annak érdekében, hogy megkönnyítsék az alkalmazottak helyzetét.

A Toyota korábban már bejelentette, hogy április közepén négy-öt munkanapon szünetelni fog a termelés a vállalat 14 észak-amerikai üzemének többségében.

A kialakult körülmények a magyarországi gépkocsi ellátásban jelenleg nem okoznak fennakadást. Az importőr közlése szerint az ügyfelek igényeit, néhány ritka felszereltségű modelltől eltekintve, a rendelkezésre álló készletből ki tudjuk szolgálni. Márkaszervizek alkatrészellátását az európai termelés leállítás nem érinti.

Nemcsak a Toyota van bajban, de több japán vállalat is súlyos veszteségeket szenved el, elsősorban azért, mert akadozik az anyagbeszerzés a szigetországban a földrengést követő szökőár pusztítása miatt.

Forrás: MTI