Április 16-án, szombaton immár harmadszor rendezik meg a Bosch Elektromobil versenyt, amelyen – a Föld napja alkalmából – az elektromos hajtással rendelkező járművek mérhetik össze teljesítményüket.

Az idei futamon a Hell Rcaing Team általunk is bemutatott 640 lóerős Camarójának elektromos mása is rajthoz áll. A Hell rendezvényeinek munkatársai, akik a Miskolci Egyetemen tanulnak, annyira beleszerettek az ördögi verdába, hogy elhatározták, megépítik a tekintélyt parancsoló kocsi ökováltozatát, és ezzel járgánnyal vesznek részt a megmérettetésen.   

A kiírás szerint akkus Bosch fúrógéppel kell hajtani a versenygépeket, így az öko-Camaro is ilyen. Egy héttel a verseny előtt az építők már a finisben tartanak, az utolsó simításokat végezik: a kocsi festésén és felmatricázásán dolgozik a csapat.

Az ökoautó üvegszálas vázát ugyanaz a szakember készítette, aki az igazi Camaro belső, karbonszálas kárpitját is megalkotta. A tavalyi közel száz versenyzőből kiindulva idén is igencsak szűk és zsúfolt lesz a pálya a versenyzők számára; a futam viszont annál látványosabb!

A tét is igen nagy, hiszen nem csak a sebességet díjazzák. A verseny végén dobogóra állhat a legszebb design és a legjobb pilóta címet elnyerő versenyző is. Ráadásul nem csak az autókban gyönyörködhet a nagyérdemű, hiszen az elektromobil szépségverseny során a legcsinosabb lányok is megmérkőznek a szépségkirálynő címért.